Micropol och Hägglunds i kontrakt om leveranser av fälttaktisk fiberoptik

Publicerad: 2023-11-02 09:48

Micropol Fiberoptic och BAE Systems Hägglunds har tecknat ett kontrakt om leveranser av fälttaktisk fiberoptik. I anslutning till kontraktet placerar BAE Systems Hägglunds betydande order hos Micropol Fiberoptic för leveranser fram till 2028, skriver Micropol i ett pressmeddelande den 1 november.

Ordern kommer att produceras i Micropols produktionsenhet i Åled utanför Halmstad och adderar betydande volymer till redan tecknade kontrakt med Hägglunds, skriver Micropol. I mars tecknade bolagen ett ramavtal angående just leveranser av fälttaktisk fiberoptik, i anslutning till tecknandet lade Hägglunds en "betydande order" även då, vilket Försvarssektorn Nyheter tidigare skrivit om.

Annons

Ordern är ett viktigt kvitto på vårt utmärkta samarbete med BAE Systems Hägglunds. Digitaliseringen av försvarsförmågan i Europa och Nordamerika är högt prioriterad och Micropols position inom detta område är stark, vilket bl.a. de återkommande kontrakten med BAE Systems Hägglunds är ett bevis för, säger Peter Ljungkvist, Micropols vd, i pressmeddelandet.

Dela: