Kim Svensson är Årets Veteran

Publicerad: 2023-05-30 07:27

Utlandsveteranen Kim Svensson utnämndes till Årets Veteran av Sverker Göranson, ordförande för Sveriges Veteranförbund och tidigare överbefälhavare. Kim Svensson har tjänstgjort i Kosovo och är medgrundare av Combat Camera. Han har bidragit med många omslag till medlemstidningen Svensk Veteran och hans bilder har präglat medlemstidningen i många år.

Annons

- Vi är oerhört stolta över att utse Kim Svensson till Årets Veteran vars bilder har bidragit till att göra begreppet utlandsveteran och vårt förbund mer känt, sade Göranson i samband med medaljeringen enligt ett inlägg på förbundets Facebooksida.

Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) har som mål att bevara och utveckla det kamratskap som grundats under utlandstjänstgöring som fredssoldat i FN-tjänst eller av FN sanktionerade missioner. Årets Veteran är Sveriges Veteranförbunds finaste utmärkelse och har delats ut årligen sedan 2005. Utmärkelsen går till någon som har gjort en särskild insats för att uppmärksamma Sveriges civila och militära utlandsveteraner.

- Jag kan fortfarande inte fatta det. I alla år har jag varit den som har fotograferat Årets veteran, och nu står jag själv här. Det är helt surrealistiskt. Jag känner mig otroligt hedrad och hade aldrig någonsin kunnat drömma om att få denna utmärkelse. När Sverker ringde mig för att berätta om utnämningen blev jag totalt överrumplad och trodde att han skämtade. Jag är glad att kunna bidra med det jag kan till veteranrörelsen, sade Kim Svensson.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: