Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-07-03 12:27

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 26 erbjöd bland annat Almedalsveckan, ny produktionsanläggning och 4C Strategies tecknar nytt ramavtal för Exonaut med Försvarsmakten.

Annons

Dagens sommarprat: Axel Gordh Humlesjö

Bland årets sommarvärdar finns en stor skara individer med försvarsanknytning. Försvarssektorn Nyheter har valt ut några av årets sommarvärdar, som vi tror intresserar er allra mest. Axel Gordh Humlesjö är journalist på Uppdrag granskning. Han var en av av de nordiska reportrarna bakom dokumentärserien Skuggkriget. Serien beskriver rysk underrättelseinhämtning i Norden på ett lättillgängligt sätt.
Läs mer!

MilDef i affär med FMV: Nytt ledningssystem för trossbåtar

MilDef har vunnit ett treårigt avtal för att digitalisera ett av amfibiekårens stödfartyg, så kallad lätt trossbåt. Sammanlagt ska ledningssystem uppgraderas och installeras i 16 båtar till ett värde av 37 miljoner kronor. MilDef ska enligt avtalet konstruera och installera den hårdvara som de moderna stridsledningssystemen kräver.
Läs mer!

Försvarssektorn i Almedalen

Totalt erbjöd Almedalsveckan uppemot 2 100 seminarier, paneldiskussioner och debatter utspridda över fem dagar. En rad av de organisationer och myndigheter som deltar har också försvarsanknytning, och deltar eller arrangerar seminarier runt om i Visby.
Läs mer!

Kebni öppnar produktionsanläggning för NLAW-sensorer

Teknikföretaget Kebni AB har invigt en ny produktionsanläggning i Karlskoga. Anläggningen ska möjliggöra ökad produktionstakt av sensorer till Saabs NLAW, mot bakgrund av ökad efterfrågan på pansarvärnsvapnet.
Läs mer!

Annons

4C i nytt ramavtal med Försvarsmakten

4C Strategies har tecknat ramavtal med Försvarsmakten. Avtalet uppgår till som mest 150 miljoner kronor och gäller i fem år. Försvarsmakten har möjlighet att förlänga i ytterligare två år. Ramavtalet avser företagets mjukvara Exonaut samt tillhörande mjukvarutjänster.
Läs mer!

Svensk-amerikanska T-7A har genomfört första flygning med US Air Force

US Air Force har genomfört sin första flygning med skolflygplanet T-7A. Planet ska i framtiden användas för att utbilda amerikanska stridspiloter och har ännu inte börjat serietillverkas. Flygplanet är en produkt av ett samarbete mellan Saab och Boeing, initierat för drygt tio år sedan. 
Läs mer!

Karl Engelbrektson tillträder som ledamot i Sparc Group

Den före detta arméchefen Karl Engelbrektson har tillkännagivit sitt första styrelseuppdrag. Engelbrektson tillträder som ledamot i Sparc Group den 6 juli. Bolaget har på kort tid köpt upp dussintals installationsföretag inom bland annat el och VVS och planerar att fortsätta på inslagen väg.
Läs mer!


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Annons

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: