Karl Engelbrektson tillträder som ledamot i Sparc Group

Publicerad: 2023-06-30 08:40

Den före detta arméchefen Karl Engelbrektson har tillkännagivit sitt första styrelseuppdrag. Engelbrektson tillträder som ledamot i Sparc Group den 6 juli. Bolaget har på kort tid köpt upp dussintals installationsföretag inom bland annat el och VVS och planerar att fortsätta på inslagen väg, enligt ett pressmeddelande från Sparc den 27 juni.

Annons

– Där är först när människor växer som bolaget kan växa. Utöver min roll som ledamot i styrelsen kommer jag även bedriva internutbildningar inom ledarskap i Sparc Academy och även jobba med strategi och taktik på ledningsnivå, säger Karl Engelbrektson i pressmeddelandet.

Enligt Aktuell Säkerhet den 29 maj, hade Sparc förvärvat över 50 företag i installationsbranschen. Under de snart två åren som företaget existerat har de köpt på sig bolag inom bland annat elinstallation samt bolag verksamma i VVS- och säkerhetsbranschen. Förvärvstakten har gjort att de per idag redan har en miljardomsättning.

– Vi är otroligt stolta och glada att få med Engelbrektson på resan. Det stärker vår bredd av kompetens och erfarenheter i styrelsen som gör att vi skiljer oss i branschen även här, kommenterar Erik Björklund VD Sparc Group.

Karl Engelbrektson är inte den enda arméanknutna rekryteringen som bolaget gjort i närtid. Förra året meddelade Sparc Group att Nils van der Poel anslutit sig också. van der Poel gjorde sin värnplikt på K 4 och är deltidsanställd som instruktör på regementet. Enligt en intervju med Dagens industri, ska van der Poel "ta plats i det interna utbildningsorganet Sparc Academy" i syfte att utbilda inom bland annat teambuilding och ledarskap.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: