Kebni öppnar produktionsanläggning för NLAW-sensorer

Publicerad: 2023-06-27 13:18

Teknikföretaget Kebni AB har invigt en ny produktionsanläggning i Karlskoga, kommunicerat via pressmeddelande den 26 juni. Anläggningen ska möjliggöra ökad produktionstakt av sensorer till Saabs NLAW, mot bakgrund av ökad efterfrågan på pansarvärnsvapnet.

Annons

Förra året meddelade teknikföretaget Kebni att de fortsätter sin expansion med ny produktionslokal i anslutning till sitt kontor i Karlskoga. Anläggningen ska möjliggöra en ökad produktionstakt av sensorer till Robot 57, internationellt kallad NLAW, från Saab.

Saab har gjort beställningar i mångmiljonklassen på sensorer tillverkade av Kebni såväl förra året som tidigare i år. Företaget har det senaste året emottagit beställningar på pansarvärnsvapnet från Sverige, Finland och Storbritannien.

För tre veckor sedan anordnade bolaget taklagsfest och i förra veckan invigdes anläggningen tillsammans med representanter från Saab, FMV och brittiska försvarsministeriet. På bilder från bolagets pressmeddelande ses Michael Höglund, chef för Saabs affärsenhet Ground Combat, hålla tal för besökarna.

Även Saab växer i Karlskoga. I en intervju med P4 Värmland i december berättar Michael Höglund att de vill anställa cirka hundra personer i Karlskoga. Anna Posth, näringslivschef vid Karlskoga Kommun, berättar i samma intervju att de projekterar för 1 300 nya bostäder, för att stödja tillväxten i industrin.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: