Saab förvärvar AI-företag i Silicon Valley

Publicerad: 2023-09-07 17:27

Saab tillkännager förvärvet av CrowdAI, ett amerikanskt AI-bolag med huvudkontor i Silicon Valley. Bolaget har bland annat kunder som Fortune 500-företag och underrättelsemyndigheter. Förvärvet är del av Saabs tillväxtstrategi och kommer understödja bolaget i AI-området, skriver i Saab ett pressmeddelande.

Annons

– Detta förvärv är ytterligare ett steg i vår internationella tillväxtstrategi, som går ut på att säkerställa att Saab är väl positionerat på nyckelmarknaderna och att upprätthålla våra konkurrensfördelar. CrowdAI kommer att hjälpa Saab att förbättra vår befintliga portfölj med AI/ML-kapacitet. Detta är tillsammans med det nyligen genomförda förvärvet av BlueBear i Storbritannien ytterligare ett exempel på hur vi möter våra kunders framväxande behov, säger Micael Johansson, VD och koncernchef för Saab i pressmeddelandet.

Den 31 augusti meddelade Saab att de förvärvade det brittiska AI-företaget BlueBear. BlueBear är en leverantör av autonoma system för svärmar av drönare baserade på AI för försvars- och säkerhetsapplikationer, vilket Försvarssektorn Nyheter tidigare rapporterat om.

– Att komma till Saab är ett stort steg för oss. Som del av Saab kommer teamet vi har byggt att öppna nya dörrar för tekniska framsteg med dubbla användningsområden som ligger i linje med det amerikanska försvarsministeriets prioriteringar. Jag ser fram mot att bidra till Saabs viktiga arbete över olika branscher och marknader, säger Devaki Raj, VD och medgrundare av CrowdAI, enligt Saab. Hon kommer att ansluta till Saabs amerikanska verksamhet, där hon tar rollen som digitaliserings- och AI-chef på det nyligen etablerade strategikontoret i San Diego, Kalifornien, skriver Saab.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: