Saab förvärvar brittiskt AI-bolag

Publicerad: 2023-09-01 10:45

Saab har förvärvat det brittiska AI-företaget BlueBear. BlueBear är en leverantör av autonoma system för svärmar av drönare baserade på AI för försvars- och säkerhetsapplikationer. Företaget kommer utgöra ett centrum för konceptutveckling och erbjuda expertis som ökar innovationskraften, skriver Saab i ett pressmeddelande den 31 augusti.

Annons

– Förvärvet av BlueBear är ytterligare ett steg i linje med vår tillväxtstrategi för att säkra Saabs position och konkurrensfördel i ett av våra prioriterade länder. BlueBear är en världsledande leverantör av autonoma system för svärmar av drönare baserade på AI för avancerade försvars- och säkerhetsapplikationer. Företaget passar väl in i Saabs ambition att nyttja framväxande teknologier inom autonoma system och AI, säger Micael Johansson, VD och koncernchef för Saab i pressmeddelandet. 

– För BlueBear är det ett viktigt steg på vår resa att vi nu blir en del av Saab. Vi ser många nya möjligheter rörande autonoma system för marina, luftburna- och markbaserade tillämpningar. Vi ser även möjligheter inom integration av sensorer, nästa generations ledningssystem, AI-baserade militära molntjänster och nästa generations plattformar, säger Dr Yoge Patel, VD för BlueBear.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: