Zelenskyj i Sverige: CV 90 ska produceras i Ukraina

Publicerad: 2023-08-19 14:51

Under förmiddagen annonserade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj per X (tidigare Twitter) att han tillsammans med frun Olena Zelenska anlänt till Sverige för att ha möten med Sveriges politiska och militära ledning. Enligt ett pressmeddelande från Regeringskansliet så genomförs överläggningar med regeringen och möten med talmannen, ÖB och riksdagens partiledare. Hovet ska även ha bjudit in presidentparet till Stenhammar Slott som en del av besöket.

Annons

Senare skrev Zelenskyj att samtalen med Kristersson är igång och att samtalen berör försvarssamarbeten, inklusive Stridsfordon 90. Under en efterföljande presskonferens meddelade Kristersson att de skrivit under en gemensam avsiktsförklaring för att igångsätta produktion och reparation av BAE Hägglunds Stridsfordon 90 i Ukraina.

När Zelenskyj fortsätter med sitt uttalande under presskonferensen berättar han om att ukrainska soldater framhåller stridsfordonets kvalitet. I maj berättade presidenten per sin Telegram-kanal att han haft möten i Kiev med BAE Systems globala vd Charles Woodburn. Enligt meddelandet ska de ha diskuterat att öppna upp kontor och produktionsanläggningar inne i Ukraina för företagets olika produkter.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: