Utredning av officer nedlagd

Publicerad: 2024-09-04 11:02

En man som tidigare varit misstänkt och frihetsberövad för grov obehörig befattning med hemlig uppgift är inte längre misstänkt, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Annons

Paret greps och anhölls den 17 oktober i Stockholmsområdet efter en insats av Säkerhetspolisen. Både mannen och kvinnan var frihetsberövade från oktober till december 2023 då häktningen hävdes.

– Förundersökningen mot mannen har idag lagts ned. Förundersökningen mot den kvinna som frihetsberövades samtidigt misstänkt för samma brott pågår alltjämt, säger senior åklagare Mats Ljungqvist vid Riksenheten för säkerhetsmål.

ÅM skriver att senior åklagare Mats Ljungqvist och chefsåklagare Per Lindqvist inte lämnar några ytterligare kommentarer i ärendet med hänvisning till att "förundersökningen pågår och omfattas av sekretess".

Mats Ljungqvist och Per Lindqvist är samma åklagare som hanterade fallet med de dömda spionbröderna Peyman och Payam Kia.

Uppdatering kl 14.33 Försvarshögskolan skriver i ett pressmeddelande att "[m]edarbetaren är alltjämt anställd och i tjänst vid Försvarshögskolan sedan häktningen hävdes den 13 december 2023."

Dela: