SES Group etablerar verksamhet i Östersund

Publicerad: 2023-11-15 11:43

SES Group etablerar verksamhet i Östersund genom sitt dotterbolag SES Integration. Företaget kommer att leverera förbandsnära underhåll och produktionskapacitet av försvarsmateriel, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Östersunds KSO, Niklas Daoson (S), ser etableringen som en win-win.

Den satsning som SES Group gör i Östersund gynnar alla. Fler arbetstillfällen tillförs regionen och det blir en viktig del i vår fortsatta tillväxt. Dessutom gynnar SES etablering ett nätverk av annan lokal industri. Vi är stolta över vårt bidrag till ett säkrare Sverige och Europa, säger han i pressmeddelandet.

SES har sedan tidigare verksamhet i Finland och Norge med roller i respektive försvarsmakts operativa underhåll och materialförsörjning. Det norska dotterbolaget, Ritek AS, tecknade i våras ett avtal med BAE Systems för produktion av två nya varianter av stridsfordon 90 till svenska Försvarsmakten.

NATO-korridoren är en viktig region för att starkt bidra till fred och säkerhet i Europa. Genom etableringen i Östersund placerar SES-koncernen sig mitt i den strategiskt viktiga korridoren. Tillsammans med Ritek AS och Conlog Oy bildas ett starkt bälte och en nordisk supporthubb med lokala anpassningar samt nordisk integration skapas, säger Sverker Göranson, tidigare ÖB och i dag senior rådgivare åt SES Group.

Ola Lundqvist, SES Groups vd, säger att de är fast beslutna att bidra till Östersund.

Vi är entusiastiska över vår närvaro i Östersund och för att vara en del av en region med sådan strategiskt viktig betydelse. Vårt mål är att erbjuda innovativa, flexibla och högkvalitativa lösningar som kommer att gynna regionen och våra kunder samt partners, säger Ola Lundqvist.

Dela: