Saab expanderar i USA

Publicerad: 2024-09-25 16:49

Saab planerar att etablera en ny produktionsanläggning i delstaten Michigan för tillverkning av ammunition och komponenter. Den nya anläggningen ska stärka bolagets närvaro på den amerikanska marknaden och bidra till ökad produktionskapacitet, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Annons

– USA är en av våra största kunder inom understödsvapen och den nya anläggningen i Michigan är ett viktigt steg i Saabs tillväxtstrategi för att möta den ökande efterfrågan globalt, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i pressmeddelandet.

Anläggningen kommer att fokusera på produktion av ammunition för understödsvapen och komponenter till precisionsvapen. Byggnationen inleds under 2024 och den inledande produktionen förväntas starta i början av 2026.

Saab har på sistone vunnit flera kontrakt med amerikanska försvarsgrenar för att leverera granatgeväret Carl-Gustaf och tillhörande ammunition.

Delstatens guvernör, Gretchen Whitmer, välkomnar beslutet att Saab valt just Michigan. Enligt ett pressmeddelande från guvernörskansliet, mottog Saab bland annat stöd om 3,5 miljoner dollar från Michigan Business Development Program.

Dela: