MilDef:s Handheld emottar miljonorder från Makin

Publicerad: 2023-11-28 11:55

MilDef:s dotterbolag Handheld har tecknat ett avtal om leverans av tablets i Algiz RT10-serien till Makin, en internationell leverantör av maskinstyrning. Avtalet sträcker sig över fem år och det totala ordervärdet uppgår till 67 miljoner kronor, skriver MilDef i ett pressmeddelande.

Annons

– Ordern från Makin vanns i stark konkurrens och är ett bevis på styrkan i Handhelds erbjudande inom stryktåliga handdatorer och tablets. Leveransens omfattning gör detta till en av de största affärer vi har gjort och ger ytterligare en stark referens till Handheld, säger Thomas Vallmar, VD Handheld Group i pressmeddelandet.

MilDef förvärvade Handheld Group under förra året och i somras konsoliderade de bolagens amerikanska dotterbolag. Handheld är ett 25 år gammalt bolag som arbetar med ruggade datorer.

– Efter förvärvet av Handheld har vi jobbat hårt för att forma en ny ledning och organisation som vi tror är mest lämpad att åter skapa omsättningstillväxt för Handheld, säger Daniel Ljunggren, vd och koncernchef för MilDef Group.

– Det är glädjande att se positiva resultat av insatserna och affären anger förhoppningsvis tonen för att fler större affärer ska följa som väsentligt bidrar till MilDefs fortsatta tillväxtsresa. Jag är stolt över den nya organisationen hos Handheld som möjliggjort avtalet genom hårt arbete och samarbete, säger Daniel Ljunggren.

Dela: