Henrik Landerholm möter amerikansk och brittisk motsvarighet

Publicerad: 2023-05-09 16:10

Regeringens nationella säkerhetsrådgivare, Henrik Landerholm, var i går den 8 maj i London för att möta USA:s och Storbritanniens nationella säkerhetsrådgivare, Jake Sullivan och Sir Tim Barrow. Detta enligt ett pressmeddelande från regeringskansliet publicerat samma dag.

Annons

– Det är viktigt för Sverige att ha en löpande kontakt med centrala partners som USA och Storbritannien. Diskussionerna handlade givetvis om den svenska Natoanslutningen. Vi uppskattar det starka stödet från både USA och Storbritannien och deras tydliga signaler om att Sverige bör bli medlemmar av Nato så snart som möjligt, säger Henrik Landerholm.

Landerholm är den första som innehar tjänsten i Sverige, han utsågs i höstas av regeringen och var, tills kort innan utnämningen, generaldirektör för Myndigheten för psykologiskt försvar. Han har tidigare varit bland annat ordförande i Försvarsutskottet, ledamot i Försvarsberedningen och ledde under två år den samlade svenska insatsen i Norra Afghanistan för att därefter vara Sveriges ambassadör i Lettland respektive Förenade Arabemiraten enligt Regeringskansliet.

Dela: