Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-12-18 18:24

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 50 erbjöd bland annat nya kontrakt till Expando, ytterligare Helikopter 14 till Försvarsmakten och nordiskt toppmöte i Oslo tillsammans med Zelenskyj.

Annons

Häktning av officer och FRA-anställd hävd

Åklagaren har hävt häktningen av det gifta paret som sedan den 20 oktober varit häktade misstänkta för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Paret greps och anhölls den 17 oktober i Stockholmsområdet efter en insats av Säkerhetspolisen. Båda personerna är fortfarande misstänkta, skriver Åklagarmyndigheten.
Läs mer!

Statsministern träffar Zelenskyj i Oslo

Statsminister Ulf Kristersson (M) var på ett nordiskt toppmöte i Oslo för att diskutera nordiskt samarbete i säkerhets- och försvarsfrågor. Med på mötet var nordiska stats- och regeringschefer samt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
Läs mer!

FMV levererar ytterligare Helikopter 14 till FM

FMV har levererat två stycken Helikopter 14 till Försvarsmakten efter modifieringar för att uppnå full förmåga och utrustningsnivå. Leveranserna, som innebar parallellt arbete i Finland och Frankrike, genomfördes i samarbete mellan FMV, Försvarsmakten och industrin.
Läs mer!

Expando säkrar miljonkontrakt

Expando har tilldelats två kontrakt med ett totalt värde om tio miljoner kronor. Ena ordern berör beställning av ruggade servrar åt en nordisk försvarsmakt. Den andra orden avser hårdvara till övervakningssatelliter åt ett nordisk företag i rymdindustrin. Leveranserna är planerade att ske innan årsskiftet.
Läs mer!

Astor Group fullföljer förvärvet av Mikroponent

Astor Group fullföljt förvärvet av Mikroponent - ett industriföretag inom laserskärning och etsning baserat i Värnamo. Den initiala köpeskillingen uppgår till 30 miljoner kronor med en potentiell tilläggsköpeskilling om högst 10 miljoner kronor.
Läs mer!

Dela: