FMV tecknar miljardavtal med Swecon

Publicerad: 2024-04-24 12:43

FMV har tecknat ett ramavtal med Swecon anläggningsmaskiner för anskaffning av hjullastare och kringutrustning till hela Försvarsmakten. Avtalet sträcker sig över sju år och uppgår till ett värde av 1,2 miljarder kronor. Enligt avtalet kommer FMV och Swecon tillsammans med industrin även samarbeta för att öka försörjningstryggheten i både kris och krig, skriver FMV och Swecon i pressmeddelanden.

Annons

– Ramavtalet mellan FMV och Swecon medför ett utökat och fördjupat samarbete mellan parterna som i förlängningen ökar försörjningstryggheten till Försvarsmakten, säger Linus Harenius, projektledare på FMV, till myndigheten.

Avtalet innefattar sex olika hjullastarmodeller, tillhörande redskap samt reservdelar. Hjullastarsystemet används inom hela Försvarsmakten och är en viktig komponent inom logistik, fältarbeten och flygets banhållning i alla beredskapsgrader, skriver FMV.

FMV har redan genomfört en beställning ur ramavtalet värt cirka 210 miljoner kronor med beräknad leverans under 2024 och 2025.

Den första beställningen på det nya ramavtalet omfattar 31 stycken Volvo L35H, 26 stycken L60H och 24 stycken L110H. Leveranserna av de flesta maskinerna, totalt 71, förväntas ske under innevarande år medan de återstående tio maskinerna beräknas vara klara i början av 2025. Därutöver beställs drygt 300 stycken olika redskap tillmaskinerna.

– En bra början på det fortsatta samarbetet med FMV, säger Tomas Nieminen, Manager Project Sales på Swecon i bolagets pressmeddelande.

I juni förra året gjorde Swecon sin sista leverans på det ramavtal med FMV som tecknades 2018, och då nu löpte ut, vilket FSN tidigare rapporterat om.

Dela: