Swecon fullgjort ramavtal med FMV: 230 hjullastare sen 2018

Publicerad: 2023-07-07 12:18

Swecon har gjort sin sista leverans på det ramavtal med FMV som tecknades 2018, som nu löpt ut. Totalt har de levererat 230 hjullastare under ramavtalet, enligt pressmeddelande från bolaget den 28 juni.

Annons

Swecon Anläggningsmaskiner AB är återförsäljare åt Volvo Construction Equipment och ägs av lantbrukskooperativet Lantmännen. Huvudkontoret ligger i Eskilstuna och de har återförsäljare runt om i Sverige, Baltikum och Tyskland.

- Samarbetet med Swecon har varit mycket bra. De är mycket lyhörda mot oss och vi har lyssnat på dem, då blir resultatet bra, säger Linus Harenius, projektledare på FMV i pressmeddelandet.

Den sista leveransen utgjordes av ett 30-tal hjullastare, varav de flesta tillverkats av Volvo CE i Arvika. Ramavtalet omfattade även vidmakthållande genom tekniskt systemstöd och support samt reservdelar och servicetillgänglighet. Det omfattade fyra olika varianter av Volvo Construction Equipments hjullastare, L35, L60, L90 och L110. I den senaste och alltså sista leveransen gick 32 av totalt 33 maskiner till armén och en hjullastare, modell L90, gick till flygvapnet. Avtalet tecknades 2018 och gällde i två år, med option om ytterligare två år - vilket FMV alltså utlöste.

Detta är inte det första ramavtalet med Swecon som FMV har förlängt. År 2010 lade myndigheten en order på grävmaskiner och hjullastare. I ordern fanns optioner under två efterföljande år för fler maskiner, och FMV löste ut samtliga till ett sammanlagt värde av drygt 365 miljoner kronor.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: