FMV i avtal med Nammo för ökad produktionskapacitet

Publicerad: 2024-07-12 17:43

FMV har för Försvarsmakten tecknat ett uppföljande avtal med ammunitionstillverkaren Nammo för att öka produktionskapaciteten av artilleriammunition i Sverige. Avtalet syftar till att stärka både svensk och nordisk försörjningstrygghet av 155 mm artilleriammunition och enligt FMV förväntas kapaciteten vid anläggningen i Karlskoga att tredubblas, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Annons

FMV skriver att avtalet består av två delar: dels produktionsuppbyggnad i Sverige, dels ytterligare beställning av artilleriammunition. Nammos utbyggnad av produktionskapaciteten finansieras delvis av svenska staten och delvis av EU inom ASAP-initiativet (Act in Support of Ammunition Production).

I januari tecknade FMV ett avtal med Nammo om att stödja en projektansökan inom ramen för ASAP-initiativet för investering i ökad produktionskapacitet av artilleriammunition i Sverige, vilket FSN rapporterat om tidigare.

– Avtalet med Nammo är ett viktigt steg för att öka produktionen av artilleriammunition i Sverige och Norden och samtidigt stärka försörjningssäkerheten av artilleriammunition åt Försvarsmakten vid alla beredskapsnivåer, säger Jonas Lotsne, chef för FMV:s verksamhetsområde armémateriel, i pressmeddelandet.

Dela: