Flexotrap ingår avtal med Camp Ånn för deployerbar skjutbana

Publicerad: 2024-08-27 08:30

Flexotrap har slutit ett avtal med Camp Ånn, en del av Försvarsutbildarna och Försvarsmakten, för leverans av nästa generations skjutbana med miljökulfång och blindering som kan användas året runt. Detta meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Skjutbanan, som uppfyller civila krav enligt SäkB samt Försvarsmaktens och Fortifikationsverkets bestämmelser för utbildningsanläggningar, har kapacitet för upp till 24 skyttar och är utformad för att minimera miljöpåverkan. Flexotrap meddelar att banan inkluderar ett miljökulfång som förhindrar att bly och metall når marken och grundvattnet, vilket eliminerar behovet av kostsam rengöring och återställning.

– Denna affär är en viktig kugge i Flexotraps arbete för att bidra till att Försvarsmakten och andra vapenbärande myndigheter ska kunna utbilda fler skyttar oftare. Dessutom sker denna leverans i en subarktisk miljö vilket vi vet är en efterfrågad övningsmiljö även internationellt, säger Elias Mibesjö, vd för Flexotrap.

Skjutbanan, som kan omgrupperas och flyttas i standardformat, erbjuder skytte i vinklar upp till 67 grader i sidled med skjutavstånd upp till 300 meter och är fullt funktionsduglig ner till -40 grader Celsius.

Camp Ånn, som med denna affär stärker sitt erbjudande av vintertidsskytte ser redan ett ökat intresse från myndigheter.

– Affären gör att vi kan utveckla vårt erbjudande vintertid samtidigt som vi uppfyller nuvarande och framtida miljökrav. Vi har redan bokningsförfrågningar för vinterskytte från myndigheter och kommer arbeta för att successivt öka beläggningsgraden, säger Ulf Olofsson, vd för Camp Ånn.

Leveransen är planerad till fjärde kvartalet 2024.

Dela: