Exensor får stororder från tyska försvaret

Publicerad: 2023-09-05 12:30

Lundabaserade företaget Bertin Exensor har etablerat ett avtal med den tyska myndigheten för upphandling av försvarsmateriel, BAAINBw. Ramavtalet berör flera försvarsgrenar, sträcker sig över en fyraårsperiod och omfattar ett värde på 20 miljoner euro.

Annons

Exensor är ett svenskt försvarsföretag som år 2017 blev uppköpt av det franska konglomeratet Bertin. De tillverkar och säljer marksensorer som används både i civila och militära tillämpningar och har bland annat levererat olika produkter från sitt Flexnet-system till svenska Hemvärnet.

- Bertin Exensor är stolta över att den tyska försvarsmakten har valt att fortsätta använda Flexnet-systemet och bibehåller sitt förtroende för oss. Detta kontrakt tydliggör de uppenbara fördelarna och styrkorna med Flexnet för väpnade styrkor världen över, kommenterar Marcus Rosenqvist, VP Sales & Marketing vid Bertin Exensor i företagets pressmeddelande.

Företaget berättar att de har samarbetat med Tyskland sedan 2004 och det nya avtalet utgör en förlängning av tidigare kontrakt samt innebär fler leveranser av system till den växande tyska försvarsmakten. I en kommentar till Försvarssektorn Nyheter uttrycker Marcus Rosenqvist att:

- Kontraktet representerar en betydande strategisk framgång för Exensor och utgör en central del av vår fortsatta tillväxtresa. Det visar tydligt Exensors kapacitet att leverera de förmågor som kommer att möta de framtida behoven hos Europas försvarsmakter.

Annons

Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: