Edvin Dribe ny ombudsman för Förbundet Reservofficerarna

Publicerad: för 19 timmar sedan

Edvin Dribe har tillträtt som ny ombudsman för Förbundet Reservofficerarna, en roll där han kommer att stödja reservofficerare inom Försvarsmakten. Dribe har tidigare varit ordförande för Akademiska officerssällskapet i Stockholm, och har erfarenhet från både studier och arbete inom såväl juridik som frivilligorganisationer.

Annons

– Vi är oerhört glada över denna förstärkning. När Försvarsmakten ska växa kommer fler reservofficerare att tjänstgöra och behöva råd och stöd, säger Magnus Konradsson, förbundsordförande, i ett pressmeddelande från förbundet.

Med Försvarsmaktens tillväxtplaner ökar behovet av reservofficerare, och Dribe kommer bland annat att fokusera på att öka kunskapen om och stödet till reservofficerare på respektive förband. Edvin Dribe studerar i dag juridik vid Stockholms universitet och tjänstgör även tidvis på 1. Divisionsstaben.

– Reservofficerare är en avgörande faktor för Försvarsmaktens tillväxt som bidrar med både bred kompetens och hög tillgänglighet. Tyvärr möter många tjänstgöringsvilliga en dyster verklighet och då måste vi hjälpa till. Det ska bli jättekul att få vara en del i arbetet att förbättra situationen, särskilt med en så engagerad medlemskår i ryggen, säger Edvin Dribe.

Dela: