Carina Aspenberg ny kommunikationschef för SSC

Publicerad: 2024-08-28 15:49

Swedish Space Corporation (SSC) har utsett Carina Aspenberg till ny kommunikationschef, med start den 1 oktober. Hon kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp och ansvara för företagets kommunikationsstrategi, skriver SSC i ett pressmeddelande.

Annons

– Jag är mycket glad över förtroendet att leda SSC:s kommunikationsarbete. Detta är en otrolig möjlighet att få vara med och bidra till fortsatt innovation och utforskning av rymden. Jag ser fram emot att arbeta med så talangfulla kollegor och hjälpa till att forma och dela SSC:s banbrytande arbete, säger Carina Aspenberg i pressmeddelandet.

Carina Aspenberg har tidigare arbetat som kommunikationschef på Alleima, där hon ansvarade för marknadsföring och kommunikation. Hon har även haft ledande roller inom kommunikation på Linde och Sandvik. På SSC kommer hon att arbeta med att vidareutveckla företagets interna och externa kommunikation.

– Strategisk kommunikation är ett mycket viktigt verktyg för att vitalisera vår koncernstrategi och stärka vårt varumärke, både internt och externt. Carina har lång och bred erfarenhet från affärsinriktade och industriella organisationer, vilket kommer väl till pass när vi ska marknadsföra vårt bolag och tjänster till våra viktigaste målgrupper. Jag önskar Carina varmt välkommen till SSC, säger Charlotta Sund, VD och koncernchef för SSC.

Dela: