Aimpoints rödpunktsikte till brittisk automatkarbin

Publicerad: 2023-09-11 13:56

Aimpoint har blivit utvald som leverantör av rödpunktsikten till Storbritanniens nya automatkarbin, av britterna kallad L403A1. Automatkarbinen kommer från den amerikanska tillverkaren Knight's Armament och de båda företagen delar samma brittiska distributör: Edgar Brothers.

Annons

Automatkarbinen levereras i ett system kallat The Alternative Individual Weapon system, AIW, under ett projekt lett av brittiska försvarsministeriets upphandlingsavdelning, Defence Equipment & Support, DE&S. DE&S har ingått ett ramavtal med Edgar Brothers som gäller i tio år och upp till 90 miljoner pund och 10 000 eldhandvapen, med tillhörande utrustning och utbildning. Initialt upprop omfattar 15 miljoner pund och strax över 1 500 stycken karbiner inom ramen för det avtalade systemet.

Detta är ännu ett exempel på hur vi är engagerade i att investera i den mest avancerade utrustningen för att stödja våra trupper på slagfältet, säger James Cartlidge, försvarsupphandlingsminister, i regeringens pressmeddelande.

Två av förbanden som emottar det nya systemet är Royal Marine Commando och Ranger Regiment. Systemet kommer initialt att levereras till brittiska arméns Special Operations Brigade och Ranger Regiment kommer emotta systemet senare i år, skriver armén i ett pressmeddelande.

AIW-systemet består av tre delar; automatkarbinen (L403A1), ett utbildningspaket samt ett optiksystem (L900A1). Inom optiksystemet kommer Aimpoint att leverera sitt rödpunktsikte ACRO P-2, skriver bolaget i ett pressmeddelande den 7 september.

Annons

Erik Jeppsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Aimpoint, kommenterade samarbetet:

– Vi på Aimpoint är extremt stolta över att vara en del Hunter-projektet som strävar efter att pressa gränserna för innovation inom moderna personliga vapensystem. Vi har fullt förtroende för vår distributör, Edgar Brothers, när de tillsammans med DE&S implementerar detta system på ett professionellt sätt. Vi hoppas att vår produkt kommer att bidra till framgången av AIW genom att förbättra soldaternas förmåga att effektivt utföra sina uppdrag.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Annons

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: