Svenska försvarsföretag laddar upp inför London DSEI

Publicerad: 2023-09-05 09:47

Den 12-15 september går försvarsmässsan DSEI av stapeln i London. Ett 20-tal svenska företag kommer närvara genom Säkerhets- och försvarsföretagens, SOFF, försorg, medan andra deltar i egen regi. Nu har några av företagen börjat annonsera via pressmeddelanden och inlägg på sociala medier att de kommer att vara på plats.

Annons

Ett av bolagen som kommer delta vid SOFFs monter är konsultföretaget Afry. Ett annat bolag som också kommer att närvara, både via SOFF och med egen monter, är MilDef. I ett pressmeddelande säger Henning Linnebjerg, CSO MilDef Group, att "Aldrig tidigare har vi medverkat på DSEI med ett så komplett spektrum av kunderbjudanden[...]". Bland annat nämns en nylansering av "Android-enheter för soldatburen digitalisering."

Saab har hittills meddelat att de kommer att visa upp en ny konfiguration för radarsystemet Giraffe 1X och kallar varianten för Giraffe 1X Deployment Set. Systemet skiljer sig mot tidigare genom att den bland annat ska vara enkel att transportera och snabb att gruppera. De har därutöver kommunicerat att de kommer visa upp hur de integrerat bland annat robotsystemet RBS 70 NG Mobile Firing Unit och sitt multispektrala kamouflage-nät Barracuda på en Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) från det brittiska försvarsföretaget Oshkosh.

Promoteq har meddelat per sin Linkedin-sida att de kommer att närvara vid mässans Medical Hub och visa upp sitt Revive-system. Aimpoint deltar genom sin UK-distributör Edgar Brothers. Hunna kommer också att närvara och förevisa sitt USB-saneringsystem.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: