SAS i avtal med norska försvarsmakten

Publicerad: 2024-03-09 15:42

Det norska försvaret undertecknade den 4 mars ett nytt avtal med SAS om strategisk flygtransport. Avtalen säkrar fortsatt kapacitet när flygplanet Boeing 737 fasas ut år 2025 och ersätts då av Airbus A320neo. Avtalet består av ett samarbetsavtal för utveckling av lösningar för den nya flygtypen samt ett drifts- och beredskapsavtal, enligt pressmeddelanden från den norska försvarsmakten och Scandinavian Airlines.

Annons

– Vi är hedrade över att norska försvarsmakten har valt SAS för framtida evakueringsuppdrag, som bygger på flera år av gemensamma uppdrag världen över. Att bidra till säkra transporter av medborgare över hela världen när krisen slår till är ett ansvar som vi inte tar lätt på, och vi är tacksamma för det förtroende som det Norska försvaret ger oss genom detta arbete, säger Paul Verhagen, Chief Commercial Officer på SAS i bolagets pressmeddelande.

Brigadgeneral Anders Jernberg, chef för Forsvarets logistikorganisation Foto: Frederik Ringnes / ForsvaretBrigadgeneral Anders Jernberg, chef för Forsvarets logistikorganisation Foto: Frederik Ringnes / Forsvaret

– Med detta avtal stärks kapaciteten för evakuering och hemtransport av sjuka eller sårade civila och militära, inklusive intensivvårdspatienter, vid nationella och internationella operationer, från och till flygplatser på alla kontinenter, säger brigadgeneral Anders Jernberg, chef för Forsvarets logistikorganisation i myndighetens pressmeddelande.

Foto: Frederik Ringnes / ForsvaretFoto: Frederik Ringnes / Forsvaret

Dela: