Saabs vd Micael Johansson ny vice ordförande i ASD

Publicerad: 2023-06-15 11:25

Saabs vd, Micael Johansson, har utnämnts till vice ordförande i Aerospace, Security and Defence Industries in Europe, ASD:s styrelse, skriver den europeiska branschorganisationen i ett pressmeddelande. Ordförande för ASD:s styrelse blir Airbus vd Guillaume Faury. Jan Pie, tidigare generalsekreterare för svenska SOFF, är fortsatt generalsekreterare för ASD.

Annons

- Det är en ära att bli vald till denna position av mina vd-kollegor och ASD:s nationella föreningar. Jag ser fram emot att hjälpa till att leda ASD i dessa utmanande tider för Europa, tillsammans med den nyvalda styrelseordföranden för ASD, Airbus vd Guillaume Faury, säger Micael Johansson, vd och koncernchef för Saab i ett pressmeddelande från försvarsföretaget.

ASD samlar över 3 000 företag och nästan 900 000 anställda runt om i Europa för att, bland annat EUs institutioner ska, ha en part att föra samtal med. De representerar även Europas flyg-, försvars- och säkerhetsindustri på global nivå samt med andra internationella organ och föreningar.

ASD leds av generalförsamlingen, som utgörs av alla medlemmar, samt av styrelsen i vilken Micael Johansson nu är vice ordförande för. Sekretariatet leds av generalsekreterare Jan Pie. Pie var, fram tills sitt utnämnande år 2013, generalsekreterare vid svenska branschföreningen Säkerhets- och försvarsföretagen, SOFF.

- ASD är glada att välkomna Guillaume Faury och Micael Johansson som ordförande respektive vice ordförande till styrelsen. Båda förstår utmaningarna som våra medlemmar möter på nationell, europeisk och global nivå, säger generalsekretare Jan Pie i ASD:s pressmeddelande.

Dela: