Saab tecknar ramavtal för markstridsvapen med Natos inköpsorganisation

Publicerad: 2023-03-30 10:15

Saab uppger i ett pressmeddelande att de har tecknat två ramavtal med Natos inköpsorganisation, NATO Support and Procurement Agency (NSPA), för vapensystemet Carl-Gustaf® M4 och pansarskottet AT4. NSPA har också lagt avropsbeställningar med ett sammanlagt ordervärde på 350 miljoner SEK.

NSPA har lagt ett avrop på ammunition till Carl-Gustaf som kommer att levereras 2023-2025 och ett avrop på AT4 med leveranser 2023-2024. Enligt Saab är det nya ramavtalet för AT4 är giltigt till 2026, medan ramavtalet på Carl-Gustaf, som även inkluderar ammunition, är giltigt till 2027.

Annons

- Vi är stolta över att våra markstridsvapen gör skillnad för våra kunder. De ramavtal vi nu tecknat stärker vår relation med Nato ytterligare och förenklar processen för medlemsländerna att lägga beställningar på Carl-Gustaf och AT4, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs markstridsvapen förser försvarsmakter med den effektivitet och precision som krävs för att få övertaget i strid, samtidigt som de möjliggör för soldaterna att utföra sina uppdrag på ett säkert sätt. Många Nato-länder, bland andra USA, Kanada och Storbritannien, är idag användare av Saabs markstridslösningar.Dela: