Saab tecknar supportkontrakt för GlobalEye med UAE

Publicerad: 2024-01-22 12:47

Saab och Förenade Arabemiratens försvarsdepartement har tecknat ett kontrakt och Saab har fått en beställning gällande support för spanings- och ledningsflygplanet GlobalEye. Ordervärdet är cirka 190 miljoner dollar med en treårig kontraktsperiod som löper till 2026, skriver Saab i ett pressmeddelande.

Annons

Kontraktet inkluderar underhåll och logistiksupport samt utbildningstjänster. 

- Avtalet stärker Saabs roll i att säkerställa att GlobalEye är redo att utföra uppdrag. Vi ser fram emot att fortsätta vårt nära samarbete med Förenade Arabemiratens flygvapen och att erbjuda långsiktig support lokalt, säger Carl-Johan Bergholm, chef för Saabs affärsområde Surveillance i bolagets pressmeddelande.

GlobalEye ger spanings- och ledningsförmåga över luftrum, hav och mark med ett antal aktiva och passiva sensorer som gör det möjligt att upptäcka och identifiera objekt på långa avstånd. Genom att skicka information i realtid till enheter i flygvapnet, armén och marinen ger GlobalEye en samlad lägesbild av vad som sker i omgivningen, och förmåga att tidigt upptäcka hot, skriver Saab. 

Dela: