Saab påbörjar mastproduktionen till finska marinen

Publicerad: 2023-08-17 12:26

Den 15 augusti genomfördes kompositskärningsceremoni hos Saab i Karlskrona för den första masten till de finska örlogsfartygen i den nya Pohjanmaa-klassen. Masterna motsvarar ett femvåningshus i storlek och är i samma material som de svenska Visbykorvetterna. Saab är en av underleverantörerna till de nya finska fartygen med planerad levereras under perioden 2027-2029, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Annons

Korvetterna är en del av den finska marinens projekt Flottilj 2020 som ska ersätta totalt sju fartyg i tre olika klasser. Pohjanmaa-klassens fartyg byggs av Rauma Marine Constructions koncernens varv i Raumo. Saab tecknade i september 2019 kontrakt på en order om leverans och integration av ledningssystem till finska marinens fyra nya fartyg i Pohjanmaa-klassen (Squadron2020).

- Det här var en viktig dag och vi är stolta över att vara en del av arbetet med att stärka den finska marinens förmåga. Vi ser fram emot att leverera våra världsledande kompositlösningar och ledningssystem i nära samarbete med vår finska kund, säger Mats Wicksell, chef över Saabs affärsområde Kockums i bolagets pressmeddelande.

Masterna tillverkas i samma material som de svenska Visbykorvetterna är gjorda. I veckan genomfördes kompositskärningsceremoni på Saab i Karlskrona för den första av fyra master till den finska marinens nya fartyg. Med på plats var bland annat Johan Lindström, Senior Project Manager vid Saabs affärsområde Kockums samt Kristian Isberg, kommendör (kommodor) vid finska Försvarsmakten och projektchef för Flottilj 2020-programmet.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på Facebook, LinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: