Saab mottar miljardorder

Publicerad: 2023-11-17 19:47

Saab har idag mottagit en beställning för olika försvarssystem och materiel. Ordervärdet uppgår till cirka 4,3 miljarder kronor, och leveranserna förväntas ske mellan 2025 och 2027. Beställning kommer från en regering i ett icke namngivet land i västvärlden, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Saab skriver att de inte kommer ge någon ytterligare information om beställningen eller kunden. Bolaget hänvisar till "branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen".

Dock meddelar de att beställningen omfattar produkter och materiel från affärsområdena Saab Dynamics och Saab Surveillance.

Saab Dynamics har sitt huvudkontor i Karlskoga och har utvecklat bland annat granatgeväret Carl-Gustaf och sjömålsroboten Robotsystem 15.

Bland Saab Surveillance mer kända egenutvecklade produkter finns bland annat gruppen av radarsystem kallad Giraffe och det flygburna övervakningssystemet GlobalEye.

- Vi är stolta över att bidra till våra kunders säkerhet och ser ett stort intresse för våra världsledande produkter och lösningar, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson i pressmeddelandet.

Dela: