Saab Finland byter vd

Publicerad: 2024-08-02 07:30

Kristian Tornivaara har tillträtt som vd för Saab Finland Oy. Han ersätter därmed Anders Gardberg som kliver ner efter nästan tio år på posten och kommer fortsätta i bolaget som Senior Advisor en tid frarmöver för att säkra en smidig övergång, skriver Saab i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt pressmeddelandet har Saab Finland under Anders Gardbergs ledning sedan 2015 utvecklats från ett litet marknadsförings- och försäljningsföretag med tre anställda till ett högteknologiskt företag med närmare 200 anställda.

Kristian Tornivaara har en bakgrund inom den marina industrin och försvarssektorn. Han har tidigare arbetat på DA-Group, där han ansvarade för affärsenheten Defence and Aerospace. Tornivaara har även varit entreprenör inom globala start-ups, inklusive försvarsföretaget Surma

– Jag är glad att börja med Saab Finland. Även om jag redan har mycket erfarenhet har jag fortfarande en stark inställning och vilja att lära mig mer, samt att ta denna mycket viktiga roll och vidareutveckla en framgångsrik expertorganisation, säger Kristian Tornivaara i pressmeddelandet.

Dela: