Saab bygger fabrik för Carl-Gustaf i Indien

Publicerad: 2024-03-04 12:36

Saab har börjat bygga en ny fabrik i Indien för att tillverka granatgeväret Carl-Gustaf, meddelar företaget. Granatgeväret Carl-Gustaf har använts av den indiska armén sedan 1976. Detta följer efter att Saab fick godkännande från indiska myndigheter för en 100-procentig utländsk direktinvestering under 2023.

Annons

Fabriken, som kommer att ägas helt av Saab genom det nya dotterbolaget Saab FFVO India, markerar företagets första tillverkningsanläggning utanför Sverige för Carl-Gustaf.

Enligt Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, är detta en stolt milstolpe för företaget.

- Jag är stolt över att vi är igång med konstruktionen av fabriken i Indien. Det blir vår första anläggning utanför Sverige med tillverkning av Carl-Gustaf, säger Görgen Johansson i pressmeddelandet.

Håkan Jevrell, statssekreterare hos Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister, ser detta som ett viktigt steg för det bilaterala samarbetet mellan Sverige och Indien.

- Idag är en viktig milstolpe för Sverige och Indien. Saabs anläggning blir den första utländskt helägda fabriken i Indien med produktion av försvarsmateriel. Det visar på det starka bilaterala samarbetet mellan våra länder, säger statssekreterare Håkan Jevrell.

Enligt Saab kommer sammarbetet att inkludera indiska underleverantörer och uppfylla kraven inom Make in India-initiativet för utländska investeringar i tillverkning i Indien.

Dela: