Recorded Future köps för 2,65 miljarder dollar

Publicerad: 2024-09-13 12:58

Mastercard har förvärvat det svenskgrundade cybersäkerhetsföretaget Recorded Future för 2,65 miljarder dollar. Affären stärker Mastercards förmåga att förhindra cyberhot och skydda den digitala ekonomin globalt, skriver Mastercard skriver i ett pressmeddelande.

Annons

Recorded Future grundades för 15 år sedan och har utvecklat en plattform som analyserar hot i realtid med hjälp av AI och avancerad teknik. Enligt Dagens Industri har bolaget över 1000 anställda och huvudkontor i Boston, men flera hundra är baserade i Göteborg.

2019 förvärvades bolaget av private equity-företaget Insight Partners för 780 miljoner dollar. Recorded Future har i dag över 1 900 kunder i 75 länder, inklusive underrättelsetjänster och stora företag.

Christopher Ahlberg, VD och medgrundare av Recorded Future, säger att företaget har byggts för att bli den "överlägset största oberoende underrättelseverksamheten i världen" och att det fortsatt kommer att fokusera på att leverera sina tjänster som stärker cybersäkerheten globalt.

Mastercard skriver att de stärker sina tjänster för att förutse och motverka cyberhot, och ger Recorded Future möjlighet att växa ytterligare inom cybersäkerhet. Transaktionen förväntas slutföras under första kvartalet 2025.

Dela: