Peter Dölling ny chef för Saab Brasilien

Publicerad: 2024-08-20 16:41

Peter Dölling ny chef för Saab Brasilien

Annons

Peter Dölling har utsetts till chef för Saab Brasilien. Bakom sig har han sju år vid Saab i olika befattningar samt över 15 års tjänstgöring i svenska Försvarsmakten.

– Jag är hedrad över att få leda Saab Brasilien. Implementeringen av Gripen-programmet här är banbrytande, särskilt med den omfattande tekniköverföringen till den nationella industrin. Vi fortsätter att fokusera på en framgångsrik introduktion av Gripen-flottan i det brasilianska flygvapnet och att möta våra kunders behov. Samtidigt arbetar vi för att vidareutveckla vårt erbjudande och säkra Saabs långsiktiga närvaro i regionen, säger Peter Dölling.

Peter Döllings karriär omfattar över två decennier av erfarenhet, där han kombinerar sin tid i Försvarsmakten med flera ledarroller inom Saab. Tidigare har han bland annat tjänstgjort som Security and Risk Manager för Aeronautics och spelat en central roll i hanteringen av Gripen-exporten till Brasilien samt i upprättandet av säkerhetsregler för Saabs verksamhet i landet. Han har även haft befattningar som chef för säkerhetsavdelningen och projektledningschef vid Saab Kockums, vilket understryker hans erfarenhet av ledarskap och strategiska frågor.

I sin nya roll kommer Peter att ansvara för verksamheten och leda teamet vid Saab Brasilien. Hans fokus ligger på att stärka relationerna med kunder, partner och myndigheter, utveckla ett starkt team, förbättra den operativa effektiviteten samt utöka företagets närvaro i landet.

Dela: