OSSE besökte F 17 och P 7

Publicerad: 2024-09-16 09:59

En delegation från OSSE har genomfört ett besök i Sverige där de besökte Blekinge flygflottilj F 17 i Ronneby och Södra skånska regementet P 7 i Revingehed. Under besöket fick de träffa personal och ta del av vardagen på förbanden, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Annons

Besöket till F 17 var en del av Wiendokumentets krav att medlemsländerna ska bjuda in till besök på en flygbas inom en femårsperiod. Delegationen från OSSE fick träffa personal och se hur flygverksamheten på F 17 planeras, förbereds och genomförs.

Dessutom besökte gruppen P 7 i Revingehed, där de fick ta del av materiel, kaserner och en förevisning av strid i bebyggelse. På P 7 visades förbandets materiel och kaserner upp. Soldater ur 712. kompaniet träffade besökarna för att besvara frågor och genomförde även en förevisning i strid i bebyggelse.

– De fick också en genomgång om den kommande Natoinsatsen i Lettland och möjligheten att träffa soldater och officerare på förbandet. Att gå från luften till marken var helt klart lyckat, säger Hans Zettermark, ansvarig för besöket.

Dela: