NCC bygger nya lokaler åt Hägglunds i Övik

Publicerad: 2024-09-19 14:51

NCC har tecknat ett avtal med BAE Systems Hägglunds om att bygga nya produktionslokaler i Örnsköldsvik. Byggarbetet påbörjas omedelbart och förväntas vara klart våren 2026, skriver NCC i ett pressmeddelande.

Annons

Totalkostnaden för projektet är cirka 560 miljoner kronor. Byggnaderna kommer totalt att omfatta 12 000 kvadratmeter. Projektet omfattar en produktionshall och terminal med personalutrymmen, verkstad och garage och kommer att placeras på försvarsmaterielkoncernens befintliga fabriksområde i Gullänget, skriver bolaget.

– Det här uppdraget är en bra matchning med NCC:s kompetens inom säkerhetsklassade byggnader. Vi har ett gott samarbete med BAE Systems Hägglunds och ser fram emot att nu förverkliga ett projekt som NCC har varit involverade i länge. Det bäddar för ett lyckat samarbete med en viktig verksamhet för Örnsköldsvik, säger Niklas Sparw, affärsområdeschef, NCC Building Sweden, i pressmeddelandet.

I maj invigde Hägglunds sin expansion och meddelade att bolaget ska satsa flera miljarder på att utveckla sin anläggningar i Örnsköldsvik: totalt cirka 3 miljarder kronor i olika projekt.

Med på invigningen var BAE Systems globala koncernchef Dr. Charles Woodburn och styrelseordförande Cressida Hogg.

Dela: