MilDef får order på displayer för 135 MSEK

Publicerad: 2024-08-14 15:10

MilDef har fått uppdraget att leverera stryktåliga displayer till en större europeisk tillverkare av militärfordon. Avtalet sträcker sig över perioden 2024 till 2029 och har ett värde på cirka 135 miljoner kronor, skriver MilDef i ett pressmeddelande.

Annons

Genom ett förvärv av tillgångar från Advanced Vision Technologies Ltd (AVT) har MilDef säkrat en order på leverans av nästa generation av militära GVA-displayer (Generic Vehicle Architecture). Dessa displayer kommer att tillverkas vid MilDefs anläggning i Wales och ingår i ett ramavtal som MilDef vann 2020, där tidigare leveranser har omfattat hårdvara som datorer, switchar och routrar. Leveranserna till det europeiska fordonsprogrammet förväntas pågå fram till 2029.

- Vi är hedrade över att få stödja detta omfattande projekt med en betydande europeisk tillverkare av militära fordon. Detta vidareutvecklar vårt nuvarande samarbete och utökar vårt bidrag till ett signifikant moderniseringsprogram. Det stärker vårt konkurrenskraftiga erbjudande till den europeiska och brittiska försvarsindustrin, säger Daniel Ljunggren, VD och koncernchef för MilDef Group i pressmeddelandet.

Dela: