MilDef emottar order om 30 miljoner

Publicerad: 2023-11-06 10:26

MilDef har fått uppdraget att leverera hårdvara till en europeisk Nato-nation. Därutöver, har MilDef fått ett fördjupat förtroende att leverera taktisk IT till nya strategiska projekt inom både mark- och luftförsvar i landet. Beställningen är ett avrop på aktuellt ramavtal. Ordern är värd 30 miljoner kronor och leveranser beräknas ske under 2024, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Det 20-åriga ramavtalet med Nato-landets försvarsmakt, handlar om att modernisera och digitalisera landets försvar. MilDef inleder nu leveranserna av taktiskt IT-utrustning, såsom datorer, skärmar, nätverksinfrastruktur och mjukvara till den aktuella försvarsmakten. Utöver den faktiska beställningen av unikt utvecklad hårdvara till exempelvis stridsledningssystem fördjupas nu även MilDefs involvering inom både mark- och luftförsvar, enligt MilDef.

- Efter intensifierade samarbeten och förstudier med den aktuella nationens försvarsmaterielmyndighet inleds nu hårdvarubeställningarna. Detta avrop är ett exempel på hur försvarsmakterna först beställer plattformar och fordon för att därefter designa in och beställa IT-kraft som gör verklig skillnad. Dessa leveranser blir värdefulla referenssystem för utökade och kommande beställningar från den aktuella myndigheten. Bland Nato-länderna erbjuder detta därtill en ledande systemdesign som kan replikeras bland andra nationer som efterfrågar banbrytande digitalisering, säger Daniel Ljunggren, vd vid MilDef, i pressmeddelandet.

Dela: