Magnus Hjort ny GD för Myndigheten för psykologiskt försvar

Publicerad: 2023-09-14 15:40

Regeringen har idag utsett Magnus Hjort till generaldirektör för Myndigheten för psykologiskt försvar. Han kommer närmast från rollen som vikarierande generaldirektör i samma myndighet och övergången blir därför mycket sömlös, skriver ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin i ett inlägg på X (tidigare Twitter).

Annons

Ministern meddelade att Magnus Hjort utsetts till generaldirektör för myndigheten till media vid ett besök i MPF:s lokaler i Solna, utanför Stockholm. Hjort har tjänstgjort som vikarierande generaldirektör sedan november förra året då den dåvarande GD:n, Henrik Landerholm, utsågs till nationell säkerhetsrådgivare.

Bohlin avslutade sitt inlägg på X med att skriva: "Magnus Hjort är rätt person att fortsätta leda myndigheten i en svår och utmanande tid".

– Jag är väldigt glad över att ha fått regeringens förtroende att de närmaste sex åren vara generaldirektör för Myndigheten för psykologiskt försvar. Det innebär att vi kan jobba vidare långsiktigt med att bygga och utveckla Sverige psykologiska försvar. Samtidigt är det ett uppdrag man måste visa ödmjukhet inför. MPF:s uppdrag är utmanande i sin komplexitet och det har tydlig koppling till vår demokrati, vår frihet och vår säkerhet. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet tillsammans med alla kolleger på Myndigheten för psykologiskt försvar, säger Magnus Hjort, i myndighetens pressmeddelande.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: