Kronprinsessan har inlett särskild officersutbildning

Publicerad: 2024-08-19 17:04

I dag inledde Kronprinsessan sin särskilda officersutbildning, även kallad Sofu. Utbildningen syftar till att ge Kronprinsessan fördjupad kunskap inom taktik, krigsvetenskap och militärstrategi, skriver Kungahuset i ett pressmeddelande.

Annons

Utbildningen är en del av Kronprinsessans fortsatta engagemang inom Försvarsmakten och hennes förberedelser inför sitt framtida uppdrag som statschef. Under utbildningen har hon tjänstegraden kadett. Särskild officersutbildning riktar sig till personer med en akademisk examen och ger en djupare förståelse för militära ämnen och strategiska frågor.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria Foto: Sara Friberg/Kungl. HovstaternaH.K.H. Kronprinsessan Victoria Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

I ett uttalande från Hovet, skriver Kronprissan:

Med stor förväntan fortsätter jag i dag min militära utbildning vid Försvarshögskolan. Tillsammans med övriga kadetter kommer jag framöver bland annat att fördjupa mig inom taktik, krigsvetenskap och militärstrategi.

Min ambition är nu att lägga all min kraft på officersutbildningen för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt. Jag ser fram emot en intressant och givande studietid tillsammans med mina nya kurskamrater!

Dela: