Kristersson i Helsingfors: nordiskt toppmöte med Zelenskyj

Publicerad: 2023-05-03 19:11

Statsminister Ulf Kristersson har varit i Finland för ett nordiskt toppmöte tillsammans med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, enligt ett pressmeddelande från Regeringskansliet. Temat för mötet ska bland annat ha varit fortsatt stöd till Ukraina och landets relation till EU och Nato.

Annons

Under dagen så mötte president Zelenskyj president Niinistö på tu man hand; hade en arbetslunch med Niinistö, avgående statsminister Sanna Marin och utrikesminister Pekka Haavisto; samt ett enskilt möte med riksdagens talman Petteri Orpo, enligt ett pressmeddelande från finska presidentens kansli. Orpo är även partiledare för Samlingspartiet som fått i uppdrag att bilda en ny regering efter valet i april.

Under eftermiddagen fortsatte presidenterna Zelenskyj och Niinistö till ett gemensamt möte med de övriga nordiska ländernas statsministrar. Kristersson ska även ha haft ett bilateralt möte med president Zelenskyj. Under en efterföljande gemensam presskonferens med stats- och regeringscheferna säger presidenten att svenska stridsvagnar räddar liv i Ukraina.

Dela: