Hägglunds väljer ännu en slovakisk partner för CV90

Publicerad: 2023-05-09 12:38

Det slovakiska bolaget KOVAL SYSTEMS har vunnit en upphandling hos BAE Systems Hägglunds, att bland annat utföra vad som beskrivs som en "complete turret assembly" till de slovakiska stridsfordon 90 (CV90). Därutöver ska de producera andra komponenter till fordonen i sin anläggning i Beluša. Detta enligt ett pressmeddelande den 2 maj från Hägglunds.

Annons

- Tillsammans med våra slovakiska partners är vi hängivna att leverera ett stridsfordon med avancerade förmågor till det slovakiska försvaret, säger Tommy Gustafsson-Rask, vd på BAE Systems Hägglunds.

- Vi tror att det här programmet kommer gynna den slovakiska armén och vara en framgång för Hägglunds, KOVAL och hela vårt nätverk av slovakiska leverantörer. Dessa värdefulla strategiska partnerskap kommer stärka den slovakiska industrin på lång sikt, säger Ján Michálek, business director vid KOVAL SYSTEMS.

Avtalet uppkom tack vare industrisamarbetet mellan Hägglunds och lokala slovakiska industripartners. Industrisamarbetet sker mot bakgrund av att Slovakien ingick avtal med Hägglunds om att köpa 152 stycken av den senaste varianten av CV9035, CV90 MkIV, för 1.37 miljarder euro i december förra året.

Dela: