Hägglunds köper israeliskt skyddssystem till CV90

Publicerad: 2023-09-13 09:09

BAE Systems Hägglunds har ingått kontrakt med det israeliska försvarsföretaget Elbit Systems. Elbit kommer att leverera Iron Fist Active Protection System (APS) till en av Hägglunds europeiska, ej namngivna, CV 90-kunder. Kontraktet är värt 109 miljoner dollar och leveransen kommer ske över tre år, enligt ett pressmeddelande från Elbit Systems den 11 september.

Annons

– Med flera nya kunder i Europa krävs ett nära samarbete med våra partners för att leverera världens mest moderna IFV CV90. Elbit är en sådan partner som bidrar med en avgörande förmågehöjning, säger Hägglunds VD Tommy Gustafsson-Rask, till Försvarssektorn Nyheter.

Det är inte den första gången som Hägglunds använder Elbits Iron Fist som skyddslösning för Stridsfordon 90. I februari 2021 ingick bolagen kontrakt till ett värde om 82 miljoner dollar för att installera systemet på Nederländernas CV90-flotta. Kontraktet föranleddes av ett avtal mellan Nederländerna och Hägglunds gällande att byta ut stridsfordonens torn.

I en kommentar till Försvarssektorn Nyheter berättar Tobias Wennberg, VD Elbit Systems Sweden, om bolagens relation:

”Vi har ett utmärkt och strategiskt samarbete med BAE Hägglunds och vi ser fram emot att fortsätta stötta Hägglunds och deras CV90-kunder framåt med världsledande system.”

Annons

Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: