FSN och Svenska Soldathemsförbundet inleder samarbete

Publicerad: 2024-04-23 19:36

Försvarssektorn Nyheter (FSN) och Svenska Soldathemsförbundet inleder samarbete. Inledningsvis kommer FSN att synas på förbundets nya webbsida och framöver i andra kanaler.

Annons

- Information om försvarssektorn är efterfrågad bland de värnpliktiga och även bland övriga personalkategorier. I och med att Soldathemmen bland annat utgör en plattform för såväl lärande som informationsspridning, känns det naturligt att samarbeta med Försvarssektorn Nyheter, säger Andreas Philipsson, generalsekreterare för Svenska Soldathemsförbundet.

Antalet värnpliktiga ökar stadigt för varje år. Under 2025 beräknas cirka 8000 personer genomföra värnplikt. Från politiskt håll pratas det om att siffran så snart som möjligt ska uppgå till 10 000 personer per år.

- Samarbetet innebär att vi potentiellt når ytterligare åtta till tio tusen unga vuxna årligen. Det är en viktig del av folkförankringen att unga personer har god kännedom om försvarssektorns kretslopp och aktörer. De är i sin tur ambassadörer för jämnåriga vänner och syskon. Kanske till och med föräldrar, avslutar Elias Mibesjö, grundare av Försvarssektorn Nyheter.

Dela: