Försvarssektorn Nyheter etablerar fler plattformar

Publicerad: 2023-06-16 12:55

Nyhetstjänsten Försvarssektorn Nyheter utökar antalet kanaler i sociala medier. Först ut är Twitter. Expansionen av antalet kanaler är en del i arbetet att göra försvarsnyheter mer tillgängliga.

- Vi märker av en stor efterfrågan på ett samlat flöde av uppdateringar från försvarssektorn. Hittills finns vi på LinkedIn och Facebook samt med egen webbsida. Inledningsvis följdes vi av personer med nära mentalt avstånd till försvarssektorn men ser nu ett bredare allmänintresse, säger Jacob Wollheim, redaktör på Försvarssektorn Nyheter.

Sedan lanseringen 2021 har LinkedIn varit den klart mest dominerande kanalen för distribution av Försvarssektorn Nyheters innehåll. Detta vill nu redaktionen balansera.

- Vårt mål är att fortsätta tillväxa i befintliga kanaler samtidigt som vi driver andra målgrupper till vår webbplats. Yngre personer som gymnasie- och universitetsstudenter visar stort intresse för nyheterna men uppehåller sig inte alltid på de plattformarna som vi historiskt har funnits på. Vi kommer att expandera en plattform i taget för att bibehålla kvalitet, berättar Daniel Lyckhammar, ansvarig utgivare för Försvarssektorn Nyheter.

Etableringen på Twitter skedde i månadsskiftet maj och juni under namnet @fsn_se (Försvarssektorn Nyheter).

Annons

Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: