Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2024-09-16 12:06

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 37 erbjöd bland annat Perspektiv från Christian Moussa om hur Sigtuna och Arlanda flygplats blivit en viktig aktör i Sveriges totalförsvar, historiska satsningar på det civila försvaret och att Recorded Future förvärvas för 2,65 miljarder dollar.

Annons

Recorded Future köps för 2,65 miljarder dollar

Mastercard har förvärvat det svenskgrundade cybersäkerhetsföretaget Recorded Future för 2,65 miljarder dollar. Recorded Future grundades för 15 år sedan och har utvecklat en plattform som analyserar hot i realtid med hjälp av AI och avancerad teknik.
Läs mer!

Sigtuna kommun – Sveriges okända frontlinje

Christian Moussa har tidigare jobbat på Säkerhetspolisen och är i dag trygghets- och säkerhetschef i Sigtuna kommun. I en krönika för FSN Perspektiv beskriver han hur Sigtuna och Arlanda flygplats blivit en viktig aktör i Sveriges totalförsvar.
Läs mer!

Regeringen satsar ytterligare på civilt försvar

Regeringen stärker det civila försvaret med en historisk satsning på totalt 8,5 miljarder kronor för 2025, med ökade investeringar fram till 2028. Syftet är att förbättra Sveriges motståndskraft och beredskap för höjd beredskap och krig.
Läs mer!

FMV och Saab i partnerskap för LSS Mark

Försvarets Materielverk (FMV) och Saab har ingått ett långsiktigt partnerskap avseende samordning och leverans av ledningsstödsystemet LSS Mark. Det taktiska ledningsstödsystemet för markförband införs i Försvarsmakten med start i armén.
Läs mer!

Annons

Första besöket från New York National Guard

En delegation från New York National Guard till Sverige för att formellt påbörja ett nytt samarbete med Försvarsmakten inom USA:s säkerhetssamarbetsprogram State Partnership Program (SPP).
Läs mer!

Maria Malmer Stenergard ny utrikesminister

Den tidigare migrationsministern Maria Malmer Stenergard (M) har utnämnts till utrikesminister, meddelade statsminister Ulf Kristersson under riksmötets öppnande. Hon efterträder Tobias Billström, som förra veckan meddelade att han lämnar politiken helt.
Läs mer!

Regeringen presenterar 17:e stödpaketet till Ukraina

Regeringen har presenterat det 17:e militära stödpaketet till Ukraina, värt 4,6 miljarder kronor, för att stärka landets försvarsförmåga. Paketet innehåller både donationer av materiel och ekonomiskt stöd, med särskilt fokus på att möta Ukrainas prioriterade behov i kriget mot Ryssland.
Läs mer!

FMV slutfört IFF-installation på marinens fartyg

FMV har slutfört installationen av IFF-system på de fartygstyper inom Försvarsmakten som ska ha förmågan. Identification Friend or Foe (IFF) är ett krypterat system som används för att identifiera koalitionsstyrkor inom EU och Nato.
Läs mer!

Annons

Dela: