Försvarshögskolans nya ordförande utsedd

Publicerad: 2023-05-01 20:58

Den 27 april beslutade regeringen om förordnande av ordförande och externa ledamöter i universitets- och högskolestyrelser för perioden 1 maj 2023-30 september 2024. För Försvarshögskolan (FHS) blev Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland, ny ordförande.

Annons

– Ledamöterna i lärosätenas styrelser har en viktig roll. De ska vara erfarna och ansvarstagande personer som har ett gott omdöme och som kan bidra till högskolornas verksamhet. Jag önskar dem lycka till med sina uppdrag, säger utbildningsminister Mats Persson i ett pressmeddelande från regeringskansliet.

Försvarshögskolans styrelse består av 15 ledamöter, varav sju är externa men även rektorn, tre lärarrepresentanter och även tre studentrepresentanter ingår.

– Det är överhuvudtaget en mycket kompetent och väl sammansatt styrelse för att leda utvecklingen av Försvarshögskolan mot ett världsledande lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet, säger Robert Egnell rektor vid Försvarshögskolan i ett pressmeddelande från FHS.

Graf har bland annat varit kommunstyrelsens ordförande i Halmstad och även riksdagsledamot. Han har haft olika förtroendeuppdrag inom politiken och medverkat i statliga utredningar. Carl Fredrik Graf har en fil.mag i samhällsvetenskap och även en regementsofficersexamen.

Dela: