Försvarsföretag följer med på kungligt statsbesök till Estland

Publicerad: 2023-04-25 19:14

Försvarsföretag tillsammans med organisationer och representanter från regeringen följer med på statsbesöket till Estland i nästa vecka. Det kungliga statsbesöket ska bland annat bidra till ett fördjupat samarbete inom försvar och säkerhet. Idag har Business Sweden meddelat vilka bolag som följer med.

Annons

Enligt utrikesdepartementets pressmeddelande från den 21 mars ska medlemmar ur den svenska regeringen samt representanter från flera svenska näringslivsorganisationer följa med, däremot har inte Regeringskansliets digitala kalendarium uppdaterats för att avslöja vilka.

En av programpunkterna som Business Sweden arrangerar är Estonia-Sweden Cybersecurity Roundtable, och hålls på Telias estniska huvudkontor, med syfte att diskutera hur Europas motståndskraft mot cyberhot kan stärkas.

- Statsbesöket till Estland är viktigt som ett led i att fördjupa samarbetet mellan Sverige och Estland. Vi är inte bara geografiskt nära varandra utan vi är också två länder som ligger i framkant när det kommer till frågor som rör teknisk utveckling, digitalisering, den gröna omställningen och säkerhet. Våra länder kan komplettera varandra när det kommer till dessa frågor och vi kan fördjupa utbytet och samarbetet ytterligare, säger Jan Larsson, vd på Business Sweden.

Totalt är det 26 företag som utgör den svenska delegationen, varav några är BAE Systems, BAE Systems Bofors, Comex Electronics, Saab, Sectra och Hunna.

Dela: