FMV tecknar kontrakt med Astilleros Armon för nya arbetsfartyg

Publicerad: 2024-03-02 18:01

FMV har tecknat avtal med Astilleros Armon för leverans av två nya arbetsfartyg till Försvarsmakten. Fartygen förväntas anlända år 2027 och 2028. Fartygen är en del av FMV:s arbete för att stärka Försvarsmaktens marina logistik, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Annons

De kommer att ersätta befintliga fartyg för att förbättra marinens förmåga för torpedbärgning, logistik, undervattensarbeten och dykförmåga. Övriga plattformstyper som ingår är nya hamnbogserare och trängfartyg, den senare är avsedd för olika slag av marin underhållstjänst. De nya systemen kommer fortlöpande att levereras till de marina basbataljonerna och de marina militärbaserna, skriver FMV.

– Som projektledare för anskaffningen av hamnbogserarna så kommer jag ta med en hel del erfarenheter in i den mer komplexa anskaffningen av arbetsfartygen. I grund och botten så är vi samma projektteam, både från FMV och från Försvarsmakten, fast såklart utökat till en större grupp, säger Susanne Nordman, projektledare för anskaffningen av arbetsfartygen i pressmeddelandet.

Dela: