FMV-chefen Anja Clausin ny GD för Upphandlingsmyndigheten

Publicerad: 2024-03-09 16:53

Regeringen har utsett Anja Clausin till ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten. Hon avgår därmed som Affärsdirektör och chef för verksamhetsområde Marknad och inköp vid FMV, skriver Regeringskansliet och Försvarets Materielverk i pressmeddelanden.

Annons

– Jag vill tacka Anja för den insats och allt hon och hennes medarbetare bidragit till. Under sin tid på FMV har hon både professionaliserat FMV:s strategiska inköpsarbete och bidragit till FMV:s tillväxt, nationellt och internationellt. Jag önskar henne lycka till på sitt nya uppdrag, säger Göran Mårtensson, generaldirektör FMV i myndighetens pressmeddelande.

Upphandlingsmyndigheten har det samlade ansvaret för att utveckla, förvalta och stödja den upphandling som genomförs av upphandlande myndigheter och enheter. Myndigheten är även statistikmyndighet på upphandlingsområdet samt ger vägledning i statsstödsfrågor till kommuner och regioner.

– Anja Clausin har gedigen erfarenhet av upphandling i såväl offentlig som privat sektor. Tillsammans med hennes fleråriga erfarenhet som chef i statsförvaltningen har hon goda förutsättningar att leda och utveckla myndigheten. Det är ett glädjande besked att Anja Clausin har tackat ja till uppdraget som generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten, säger civilminister Erik Slottner i Regeringskansliets pressmeddelande.

Anja Clausin har jobbat på Försvarets materielverk som affärsdirektör sedan 2019. Hon tillträder sin tjänst som generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten den 1 juni 2024. På Linkedin, kommenterar hon tillkännagivandet:

"Hedrad, glad och ödmjuk över regeringens utnämning av mig som ny Generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten. Jag ser fram emot att ta mig an utmaning som chef över denna kompetenta myndighet och att ta över stafettpinnen från duktiga Inger Ek den 1 juni."

Dela: