Diplomatisk kyla: Ungern höjer tonläget mot Sverige

Publicerad: 2023-09-14 20:20

– Du uppmanar våra ledamöter att ratificera er ansökan till Nato medan du anklagar de för att ha förstört demokratin i Ungern, skriver Ungerns utrikesminister, Peter Szijjártó, till sin svenske kollega Tobias Billström i ett brev i dag.

Utrikesminister Szijjarto, som tidigare väckte uppmärksamhet i samband med sitt besök vid Nato-toppmötet i Vilnius, Litauen, i juli, betonade i ett inlägg på Facebook att mötets huvudfokus kommer vara situationen i Ukraina och Sveriges anslutning till Nato. Han avslutade sitt inlägg med att konstatera att slutförandet av ratificeringsprocessen nu endast återstår som en ren teknikalitet.

Annons

Enligt uppgifter från Politico publicerades brevet på X (tidigare Twitter) under eftermiddagen. Szijjarto uppmanar till eftertanke och framhåller att Sveriges tidigare höjda tonläge kan komma att påverka det ungerska parlamentets beslut om att godkänna Sveriges Natoansökan.

- Denna motsägelse är nu ännu starkare och hjälper definitivt inte till att uppfylla er ständigt upprepade efterfrågan", avslutar ministern sitt brev.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: